Geplaatst op Geef een reactie

Echt bijna lente!

 

Groen blauw vaasje, ovengevormd, gepolijst, bullseye glas Katinka 2021

In februari en maart volgde ik een online cursus ‘deep shapes’ door glaskunstenaars Amanda Simmons en Bob Leatherbarrow. Ik houd ervan zelf te experimenteren en nieuwe vormen te ontdekken. Ook vind ik vaak dat ik sommige dingen gewoon moet kunnen; met een beetje hulp van YouTube en het internet kom je tegenwoordig een heel eind. Maar toen kwam deze cursus voorbij van gerenommeerde glasdocenten en -kunstenaars en zag ik mijn kans. Je mag best weten dat ik al een tijdje aan het pielen was met grotere diepe vormen, met wisselend resultaat zoals barsten en brokken. Heel trots ben ik nu dan ook dat ik de techniek eindelijk in de vingers heb! Het is de investering in mezelf absoluut waard. Van mislukkingen word ik namelijk een beetje moe. Dan kom ik wel op hele leuke ideeën om iets met de brokken te creëren, wat ook een creatief proces is, maar het oorspronkelijke plan om diepe vormen in glas te maken verdwijnt dan langzaam naar de achtergond; moe gestreden en ik kan er geen puf meer voor opbrengen. Hoe fijn om dan mezelf te trakteren op een cursus, waarin er nog steeds een steile leercurve is, maar waarbij ik door focus en voorbeeld en fouten maken en vragen… in het juiste groefje kom en er weer helemaal voor ga, met experimenteren en doen! Doen! Doen!!! Het resultaat is dit fijne bijna lentevaasje en ik ben weer klaar voor de volgende stap: groter!

Geef een reactie